Home » EVENT » Mercedes-AMG เปิดตัวพร้อมกันถึง 5 รุ่น ย้ำความเป็นผู้นำ

บริษัท เมอร์เซเดส-เบนซ์ (ประเทศไทย) จำกัด สร้างสีสันให้กับวงการรถหรูอีกครั้ง เปิดตัว รถสปอร์ตสมรรถนะสูง 5 รุ่นใหม่ภายใต้แบรนด์ Mercedes-AMG เอาใจคนรักความเร็ว และแรงโดยเฉพาะ ยกทัพมาทั้งรุ่น Mercedes-AMG GT 53 4MATIC+ 4-Door Coupé และ Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+ 4-Door Coupé ที่เปิดตัวครั้งแรกในเอเชียตะวันออก เฉียงใต้, Mercedes-AMG G 63, Mercedes-AMG C 43 4MATIC รุ่นประกอบในประเทศ และ Mercedes-AMG E 53 4MATIC+ รุ่นประกอบในประเทศ

Mercedes-AMG GT 53 4MATIC+ 4-Door Coupé และ Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+ 4-Door Coupé

Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé เป็นสมาชิกใหม่ของรถยนต์ตระกูล AMG GT ที่พัฒนาขึ้นตามแนวคิด “ชีวิตคือการแข่งขัน – Life is a race” และเป็นรถสปอร์ต 4 ประตูรุ่นแรกที่ เมอร์เซเดส-เอเอ็มจีพัฒนาเองทุกกระบวนการ รถยนต์รุ่นนี้เป็นส่วนผสมที่ลงตัวของ ความสะดวกสบาย ความเร้าใจ และสมรรถนะที่ยอดเยี่ยมเพื่อการขับขี่ในทุกสถานการณ์ รวมถึงตัวเลือกเพื่อการปรับแต่งได้ตามรสนิยม และนวัตกรรมยานยนต์รุ่นล่าสุดเพื่อความสปอร์ตใน ทุกจังหวะ

ดีไซน์ภายนอก ของ Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé เป็นรถสปอร์ต 4 ประตูที่มีรากฐาน มาจากทั้งรถยนต์ตระกูล SLS และ AMG GT, กระจังหน้าแบบ AMG-Specific radiator grille พร้อมตราสัญลักษณ์เมอร์เซเดส-เบนซ์, aerofoil ที่สามารถยืดและหดได้ด้วยระบบไฟฟ้า, หลังคาซันรูฟเลื่อนเปิด-ปิดได้ด้วยระบบไฟฟ้า อีกทั้งยังมีดิสก์เบรก AMG high-performance ท่อไอเสียคู่แบบ Two round twin tailpipe เฉพาะของ AMG และล้ออัลลอย AMG น้ำหนักเบาขนาด 20 นิ้ว 5 ก้านคู่ และระบบไฟหน้าแบบ MULTIBEAM LED ที่มีหลอดไฟ LED 84 หลอดต่อข้าง ซึ่งเป็นเทคโนโลยีขั้นสูงที่ช่วยให้ทัศนวิสัยการขับขี่ยามค่ำคืนเป็นไปอย่างมีประสิทธิภาพและปลอดภัยสูงสุด

Android Auto, พวงมาลัยแบบ AMG Performance สปอร์ตท้ายตัดหุ้มหนัง nappa และ Touchpad แบบใหม่ที่สะดวกสบายยิ่งกว่าเดิม และระบบเสียงรอบทิศทาง Burmester® surround sound system โดย Mercedes-AMG GT 53 4MATIC+ 4-Door Coupé มาพร้อมเบาะด้านหลังแบบ 3 ที่นั่ง หุ้มด้วยหนัง ARTICO ตัดสลับ DINAMICA microfibre ในขณะที่ Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+ 4-Door Coupé มาพร้อมเบาะที่นั่งด้านหน้า แบบ AMG Performance Seats ที่สามารถปรับให้กระชับกับสรีระ เพิ่มความสบายแต่แฝงด้วยความสปอร์ต อย่างลงตัว เบาะด้านหลังตกแต่งด้วยหนังสุดหรูระดับไฮ-คลาส พร้อมที่นั่งเดี่ยวที่ให้ความสบาย เสมือนนั่งอยู่บนเครื่องบินชั้นธุรกิจ

นวัตกรรมและเทคโนโลยี ของ Mercedes-AMG GT 53 4MATIC+ 4-Door Coupé มาพร้อมกับ ระบบอีคิวบูสท์ (EQ Boost) มอเตอร์ไฟฟ้าแบบพิเศษที่เป็นตัวกลางช่วยประสานการทำงานระหว่างเครื่องยนต์กับระบบเกียร์ และยังสามารถสร้างและจ่ายไฟฟ้าเพื่อเลี้ยงระบบไฟฟ้าของรถที่ใช้แรงดันไฟฟ้า 48 โวลต์ได้, AMG Performance 4MATIC+ ระบบขับเคลื่อน 4 ล้อ ที่จะรักษาความสมดุลและเสถียรภาพของรถได้เป็นอย่างดีในทุกสภาพถนน, ระบบช่วงล่าง AMG RIDE CONTROL+ ที่ใช้ระบบ ADS+ สามารถปรับได้ 3 ระดับตามสไตล์การขับขี่และสภาพถนน, ระบบ AMG DYNAMIC SELECT ที่สามารถปรับได้ 3 โหมด คือ Sport, Sport+ และ Individual, ระบบปรับไฟสูงอัตโนมัติ (Adaptive Highbeam Assist Plus), ระบบ Active Braking Assist ที่ช่วยหลีกเลี่ยงการชนกับรถยนต์คันอื่น หรือคนเดินถนนในบริเวณทางแยก, ระบบกุญแจรถยนต์แบบ KEYLESS-GO และระบบช่วยนำรถเข้าจอดอัตโนมัติ (Active Parking Assist) ที่มาพร้อมกับกล้อง 360 องศา โดย Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+ 4-Door Coupé ใช้เครื่องยนต์เบนซินแบบ V8 BITURBO ที่ให้พละกำลังสูงสุดถึง 639 แรงม้า และมาพร้อมกับระบบควบคุมการเลี้ยวด้วยล้อหลัง (AMG Rear Axle Steering) AMG DYNAMIC PLUS package ที่ช่วยเสริมพลศาสตร์ยานยนต์และลักษณะรถยนต์แบบสปอร์ต นอกจากยางรองแท่นเครื่องยนต์และที่ยึดเกียร์แบบไดนามิกแล้ว แพ็กเกจดังกล่าวยังมีระบบกันสะเทือนแบบสปอร์ตที่ปรับให้แน่นขึ้น รวมถึงระบบบังคับเลี้ยวแบบพิเศษด้วย

Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé ใช้ระบบเกียร์อัตโนมัติ AMG SPEEDSHIFT TCT 9-speed ที่มีชุดคำสั่งเฉพาะที่ช่วยให้ระยะทดกำลังเมื่อเปลี่ยนเกียร์สั้นที่สุด ซึ่งทำให้ความเร็วของรถเพิ่มขึ้นได้เร็วกว่าเดิม โดยเฉพาะเมื่อขับขี่ในโหมด Sport+ และโหมดกำหนดเอง

· Mercedes-AMG GT 53 4MATIC+ 4-Door Coupé ราคา 9,990,000 บาท

· Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+ 4-Door Coupé ราคา 14,990,000 บาท

 

Mercedes-AMG G 63

 

ดีไซน์ภายนอก Mercedes-AMG G 63 ได้รับการออกแบบให้สะท้อนเอกลักษณ์ของแบรนด์เอเอ็มจีและมีรูปลักษณ์ภายนอกที่โดดเด่นไม่เหมือนใคร ด้วยโครงสร้างตัวถังทรงสี่เหลี่ยมที่ใช้เหล็กกล้าหลากหลายระดับ มีความทนทานและแข็งแกร่งมากขึ้นกว่าโครงสร้างเดิมถึง 55% และ ยังช่วยดูดซับเสียงรบกวนในห้องโดยสารได้ดียิ่งขึ้น ในขณะที่สปอยเลอร์ ฝากระโปรงหน้า และประตูใช้อลูมิเนียมเป็นวัสดุหลัก รถคันนี้มาพร้อมกับหลังคาซันรูฟเลื่อนเปิด-ปิดได้ด้วยระบบไฟฟ้า ล้ออัลลอย AMG ขนาด 21 นิ้ว 5 ก้านคู่ ไฟหน้าทรงกลมที่ใช้ระบบ MULTIBEAM LED เทคโนโลยีขั้นสูงที่ช่วยให้ทัศนวิสัยการขับขี่ยามค่ำคืนเป็นไปอย่างมีประสิทธิภาพและปลอดภัยสูงสุด ไฟเลี้ยวแบบเชื่อมเข้ากับตัวถัง กันชนเสริมที่ดูดุดันเข้ากับแถบสีดำเงา และตราสัญลักษณ์เอเอ็มจีสีเงิน ที่แขวนยางอะไหล่ด้านหลังพร้อมฝาปิดที่ทำจากสแตนเลสที่มีตราสัญลักษณ์ของเมอร์เซเดส-เบนซ์แบบ 3 มิติ ด้านหน้าของตัวรถเป็นกระจังและกันชนหน้าของเอเอ็มจีที่มีท่อ รับอากาศด้านข้างและเก็บขอบเป็นสีเงินอิริเดียม นอกจากนี้ส่วนหลังคาของรถยังเชื่อมต่อกับโครงสร้างตัวถังด้วยกระบวนการเชื่อมโดยใช้แสงเลเซอร์แทนที่การเชื่อมแบบอัด ซึ่งช่วยให้

ดีไซน์ภายใน มีการตกแต่งภายในแบบใหม่ เพื่อให้ห้องโดยสารมีความทันสมัยและใหญ่ขึ้น ในทุกมิติ คือ ยาวกว่าเดิม 101 มิลลิเมตร กว้างกว่าเดิม 121 มิลลิเมตร และสูงกว่าเดิม 40 มิลลิเมตร มาพร้อมหน้าปัดนาฬิกาแบบ IWC แบบเฉพาะของ AMG และแผงหน้าปัดทั้งแบบ analog และแบบดิจิทัลที่ใช้หน้าจอ widescreen ขนาด 12.3 นิ้ว 2 หน้าจอที่เชื่อมต่อกันเป็นหนึ่งเดียวภายในกระจกขนาดใหญ่ สามารถแสดงผลได้ 3 แบบคือ Classic, Sporty และ Progressive และแสดงภาพด้วยระบบ COMAND Online บนจอแสดงผล มีพวงมาลัย AMG Performance แบบท้ายตัดหุ้มหนัง NAPPA ตัดสลับ DINAMICA Microfibre มีขอบโค้งจับได้กระชับมือและส่วนนูนที่ช่วยบอกตำแหน่งการจับเพื่อช่วยให้ควบคุมรถได้ง่าย ช่องลมของเครื่องปรับอากาศออกแบบให้เป็นทรงกลมเพื่อรับกับไฟหน้าและชุดไฟแสดงสถานะของรถบนแผงคอนโซล มือจับบนเพดานเพื่อช่วยในการเข้าออกของผู้โดยสารตอนหน้า สวิตช์ปรับเปลี่ยนการทำงานของระบบช่วงล่างที่เป็นสีเงินโครเมี่ยม เบาะที่นั่งทั้งหมดหุ้มหนัง nappa ที่มีปีกเบาะเสริมการปกป้องด้านข้างของผู้โดยสาร ที่มาพร้อมคุณสมบัติพิเศษมากมาย เช่น ระบบจดจำการปรับตั้งค่าเบาะที่นั่ง ระบบอุ่นเบาะสำหรับทุกคนในห้องโดยสาร และพนักพิงศีรษะสำหรับผู้ขับขี่และผู้โดยสารด้านหน้า เบาะหลังสามารถพับลงได้ 3 ตอน คือ 40%, 60% และ 100% อีกทั้งยังติดตั้งระบบเสียงรอบทิศทาง Burmester® surround sound system และระบบไฟเรืองแสงล้อมรอบห้องโดยสารแบบ 64 สี

นวัตกรรมและเทคโนโลยี มาพร้อมระบบขับเคลื่อน 4 ล้อที่เน้นการกระจายกำลังไปที่ล้อคู่หลังแบบ 40:60, ระบบช่วงล่าง AMG RIDE CONTROL ที่เป็นระบบมาตรฐานของรถยนต์รุ่นนี้ สามารถปรับได้ตามสไตล์การขับขี่และสภาพถนน โดยระบบจะอ้างอิงข้อมูลต่างๆ เช่นทิศทางและความเร็วของรถ ซึ่งผู้ขับขี่สามารถเลือกปรับได้ 3 โหมด คือ Comfort, Sport, และ Sport+, ระบบ Active Lane Keeping Assist ที่ช่วยลดความเสี่ยงต่ออุบัติเหตุที่มีสาเหตุมาจากการเปลี่ยน ช่องจราจรโดยไม่ได้ตั้งใจ, ระบบ Active Braking Assist ที่ช่วยหลีกเลี่ยงการชนกับรถยนต์ คันอื่น หรือคนเดินถนนในบริเวณทางแยก

Mercedes-AMG G 63 มีอัตราการใช้พลังงานแบบผสมที่ 13.1 ลิตรต่อ 100 กิโลเมตร และอัตราการปล่อยก๊าซคาร์บอนไดออกไซด์แบบผสมที่ 299 กรัมต่อกิโลเมตร มาพร้อมกับ

ระบบเกียร์อัตโนมัติ AMG SPEEDSHIFT TCT 9-speed Sport ที่มีชุดคำสั่งเฉพาะที่ช่วยให้ ระยะทดกำลังเมื่อเปลี่ยนเกียร์สั้นที่สุด ช่วยให้ความเร็วของรถเพิ่มขึ้นได้เร็วกว่าเดิม โดยเฉพาะ เมื่อขับขี่ในโหมด Sport+ และโหมดกำหนดเอง

 

· Mercedes-AMG G 63 ราคา 14,790,000 บาท

Mercedes-AMG C 43 4MATIC รุ่นประกอบในประเทศ

 

ดีไซน์ภายนอก ของรถยนต์รุ่นนี้ ดูโดดเด่นยิ่งขึ้นด้วยกระจังหน้าเอเอ็มจีก้านคู่ตกแต่งด้วยสีเงิน แบบด้าน ฝากระโปรงหน้าที่ปรับแต่งด้วยเส้นสายใหม่ให้สวยงามกว่าเดิม โครงสร้างบังคับทิศทางลมที่ยกตัวขึ้นจากฝากระโปรงหน้าที่ได้รับการออกแบบให้ช่วยควบคุมการไหลเวียนของลมที่ปะทะด้านหน้าของตัวรถให้ดียิ่งขึ้น สเกิร์ตข้างที่ดีไซน์ให้เข้ากับล้ออัลลอยน้ำหนักเบา แบบ 5 ก้านคู่ ขนาด 19 นิ้ว จากเอเอ็มจี โดยช่องลมและองศาก้านล้อได้รับการปรับปรุงอย่างละเอียดในอุโมงค์ลมเพื่อให้การไหลเวียนของอากาศเป็นไปอย่างมีประสิทธิภาพ ซึ่งการพัฒนาล้ออัลลอยนี้ ถือเป็นส่วนหนึ่งของการพัฒนาด้านอากาศพลศาสตร์ น้ำหนักรถและความร้อนที่ระบบเบรกที่ส่งผลโดยตรงต่อสมรรถนะและอัตราการใช้พลังงาน ฝากระโปรงหลังยังมาพร้อมกับโครงสร้างบังคับทิศทางลมที่ดูสะดุดตา รวมถึงดิฟฟิวเซอร์สไตล์ใหม่ที่ช่วยพัฒนาการไหลเวียนของอากาศด้านหลังตัวรถพร้อมท่อไอเสียดีไซน์ใหม่ แบบ Two round twin tailpipe look

นอกจากนี้ รถยนต์รุ่นนี้ยังมาพร้อมกับประตูแบบไร้ขอบ กรอบกระจกมองข้างสีดำแบบลอยตัว จากตัวถัง ขอบตกแต่งสีดำเงาบริเวณด้านข้างตัวรถและกรอบหน้าต่าง เส้นสายด้านข้างตัวรถที่ ยาวลงไปถึงซุ้มล้อหลัง ตกแต่งรอบคันด้วย AMG Bodystyling (กันชนหน้า-หลังและสเกิร์ตข้าง) เทคโนโลยีไฟหน้าแบบ MULTIBEAM LED และ ULTRA RANGE Highbeam ที่มีคุณสมบัติพิเศษมากมายที่เหนือกว่าระบบไฟหน้า LED มาตรฐาน สามารถปรับความสว่างและความยาวของลำแสงไฟหน้าให้ส่องได้ไกลกว่า 650 เมตร รวมถึงหลังคาพาโนรามิคซันรูฟเลื่อนเปิด-ปิดได้ด้วยระบบไฟฟ้า

ดีไซน์ภายใน มาพร้อมชุดเบาะที่นั่ง AMG Sport Seats ด้วยวัสดุหุ้มหนัง ARTICO ตัดสลับ DINAMICA กับคุณสมบัติการอุ่นเบาะที่ปรับได้ 3 ระดับ เสริมทั้งพนักพิงหลังและปีกทั้ง 2 ข้างเพื่อปกป้องด้านข้างของผู้ขับขี่ขณะขับรถด้วยความเร็วสูงได้ดียิ่งขึ้น พนักพิงศีรษะที่ออกแบบเป็นพิเศษ เพื่อช่วยปลุกเร้าความสปอร์ตภายในห้องโดยสาร เพิ่มเติมความสะดวกสบายด้วยแผงหน้าปัดแบบดิจิทัลขนาด 12.3 นิ้ว ที่มีโหมดการแสดงผล 3 แบบในสไตล์เอเอ็มจี คือ Classic, Sporty และ Progressive พร้อมระบบปฏิบัติการที่ใช้งานง่ายและมีความยืดหยุ่นสูงในการควบคุม เพื่อให้ผู้ขับขี่สามารถเลือกคำสั่งต่างๆ ได้สะดวกรวดเร็วและสอดคล้องกับสภาพการขับขี่ด้วยความเร็วสูง รวมถึงผู้ขับขี่ยังจะได้พบกับความสปอร์ต เร้าใจมากกว่าที่เคยด้วยพวงมาลัย 3 ก้านท้ายตัดแบบ AMG Performance Steering Wheel หุ้มด้วยหนัง nappa ที่มีรูปทรงสปอร์ตท้ายตัดที่ออกแบบเป็นวงโค้งอย่างสมบูรณ์แบบ สามารถใช้คำสั่งหรือก้านควบคุมต่างๆ ได้ง่ายยิ่งขึ้นคันเกียร์ที่ คอพวงมาลัยชุบวัสดุโลหะและรองรับโหมดเกียร์ธรรมดา และ Touchpad 2 ข้าง ที่คอพวงมาลัยซึ่งเป็นอุปกรณ์ใหม่ที่เพิ่มเติมขึ้นมาในรุ่นนี้ โดยด้านซ้ายใช้ควบคุมแผงหน้าปัดและ Cruise Control ด้านขวาใช้ควบคุมระบบมัลติมีเดีย ระบบโทรศัพท์ ระบบสั่งการด้วยเสียง เป็นต้น นอกจากนี้ รถยนต์รุ่นนี้ยังมีระบบป้อนเข็มขัดนิรภัยอัตโนมัติ สำหรับผู้ขับขี่และผู้โดยสารด้านหน้า หน้าจอมัลติมีเดีย Apple CarPlay™ ขนาด 10.25 นิ้ว ทำงานร่วมกับ Audio 20 GPS พร้อม Touchpad และ Controller ระบบเสียงรอบทิศทาง Burmester® ตกแต่งภายในด้วย AMG Matt Silver Glass-Fibre

นวัตกรรมและเทคโนโลยี Mercedes-AMG C 43 4MATIC มาพร้อมกับชุดคำสั่งเอเอ็มจี เพื่อรับทราบข้อมูลเพิ่มเติมเพื่อให้การขับขี่มีความสปอร์ตจนถึงขีดสุด ได้แก่

· หน้าจออุณหภูมิของเหลว (Warm-up) ที่แสดงอุณหภูมิน้ำมันเครื่อง น้ำมันเกียร์ และแรงดันในโหมด Boost

· หน้าจอการตั้งค่า (Setup) แสดงข้อมูลของโหมดการขับขี่ที่ใช้งานอยู่ การตั้งค่าระบบ กันสะเทือน โหมดการปล่อยไอเสีย การตั้งค่าระบบ ESP® และเกียร์ที่ใช้อยู่

· หน้าจอแรงจี (G-Force) แสดงแรงจีปัจจุบันที่กดลงมาที่ตัวรถ เมื่อผู้ขับขี่ใช้ความเร็วใดๆ และให้คำแนะนำในการขับขี่ให้เหมาะสม

· หน้าจอจับเวลา (Race Timer) สำหรับการจับเวลาโดยตัวผู้ขับขี่เอง ซึ่งสามารถจับเวลาต่อรอบพร้อมทั้งแสดงรอบที่ใช้เวลาน้อยและมากที่สุดได้พร้อมกัน รวมถึงระยะที่ขับขี่และความเร็วเฉลี่ย

· หน้าจอข้อมูลเครื่องยนต์ (Engine data) แสดงแรงบิดและกำลังเครื่องยนต์แบบ กราฟแท่ง รวมถึงแรงดันในโหมด Boost

นอกจากนี้ เมอร์เซเดส-เอเอ็มจี ยังติดตั้งหน้าจอดิจิทัลสำหรับแสดงความเร็วและเกียร์ปัจจุบัน เมื่อเปิดการใช้งานโหมดเกียร์ธรรมดา โดยสัญลักษณ์ตัว M สีเหลืองจะปรากฏขึ้นมาที่หน้าจอ

รถยนต์รุ่นนี้ยังมาพร้อมกับระบบ AMG DYNAMIC SELECT ที่มีให้เลือก 5 โหมด คือ Comfort, Sport, Sport+, Individual และโหมดการขับขี่ใหม่ คือ Slippery เพื่อช่วยกระจายกำลังให้เป็นไปอย่างสม่ำเสมอและเหมาะสมกับสภาพถนนที่เปียกเพราะฝนหรือหิมะ

 

· Mercedes-AMG C 43 4MATIC รุ่นประกอบในประเทศ ราคา 4,310,000 บาท

 

Mercedes-AMG E 53 4MATIC+ รุ่นประกอบในประเทศ

ดีไซน์ภายนอก ได้รับการออกแบบให้สะท้อนสมรรถนะที่เหนือกว่า ผ่านรูปลักษณ์ที่น่าหลงใหลและลายเส้นด้านข้างที่ดูทรงพลัง ฝากระโปรงและช่องพาวเวอร์โดม พร้อมตกแต่งกระจกมองข้างและขอบบานกระจกด้วยสีดำที่ช่วยเสริมความสปอร์ตขึ้นไปอีกขั้น ท่อไอเสียแบบ AMG Sport exhaust system ปลายท่อไอเสียคู่แบบ 2 round twin tailpipe look สปอยเลอร์ด้านหลังบน ฝากระโปรงท้ายแบบ AMG Spoiler lip ปลายสปอยเลอร์อันเป็นเอกลักษณ์ที่ช่วยเสริมคุณสมบัติด้านอากาศพลศาสตร์ ล้ออัลลอยดีไซน์สปอร์ตจาก AMG แบบ 5 ก้านคู่ ขนาด 20” ตกแต่งด้วย สีดำ พร้อมเทคโนโลยีไฟหน้าแบบ MULTIBEAM LED ไฟท้ายแบบ LED พร้อมเทคโนโลยี ไฟเบอร์ออฟติก รวมถึงหลังคาพาโนรามิคซันรูฟเลื่อนเปิด-ปิดได้ด้วยระบบไฟฟ้า

ดีไซน์ภายใน มาพร้อมกับการตกแต่งห้องโดยสารด้วยวัสดุ Metal-weave และ Black piano เบาะที่นั่งหุ้มของเอเอ็มจีและตราสัญลักษณ์เอเอ็มจี ด้วย ARTICO leather ตัดสลับ DINAMICA Microfibre เป็นอุปกรณ์มาตรฐาน พวงมาลัยแบบ AMG Performance steering wheel หุ้มหนัง nappa ตกแต่งด้วย DINAMICA Microfibre ที่เป็นพวงมาลัยนิรภัยพร้อมเพาเวอร์ปรับระดับด้วยไฟฟ้า แบบปรับน้ำหนักตามระดับความเร็ว เพิ่มความปลอดภัยด้วยระบบป้อนเข็มขัดนิรภัยอัตโนมัติ สำหรับผู้ขับขี่และผู้โดยสารด้านหน้า รวมถึงเพลิดเพลินกับระบบมัลติมีเดีย อย่าง หน้าจอแสดงผลข้อมูลแบบ Digital widescreen cockpit ระบบ MB Audio 20 พร้อมจอแสดงผลขนาดใหญ่ 12.3 นิ้ว ฟังก์ชันเชื่อมต่อโทรศัพท์มือถือระบบปฏิบัติการ Apple CarPlay™ และ Android Auto ระบบชาร์จมือถือแบบไร้สาย ระบบเสียงรอบทิศทาง Burmester® surround sound system รวมถึงระบบไฟเรืองแสงล้อมรอบห้องโดยสารแบบ 64 สี

ด้านความปลอดภัยและเทคโนโลยี Mercedes-AMG E 53 4MATIC+ รุ่นประกอบในประเทศ มีระบบอีคิวบูสท์ (EQ Boost) ที่ถูกใส่เข้ามาในรถยนต์รุ่นนี้เป็นครั้งแรก เพื่อช่วยในการออกตัวรถ และควบคุมการทำงานของระบบไฮบริด โดดเด่นด้วยระบบปรับรูปแบบการขับขี่แบบ AMG DYNAMIC SELECT ที่ผู้ขับขี่สามารถเลือกใช้โหมดการขับขี่ให้สอดคล้องกับความต้องการได้ ซึ่งทำให้ผู้เป็นเจ้าของสามารถสัมผัสถึงการขับขี่แบบเร้าใจหรือการขับขี่แบบนุ่มสบายตลอดการเดินทางได้ในคันเดียว ระบบกุญแจ KEYLESS-GO พร้อมเปิด-ปิดฝากระโปรงท้ายอัตโนมัติไม่ต้องใช้มือ (HAND-FREE ACCESS) ระบบควบคุมอุณหภูมิอัตโนมัติ THERMATIC แบบ 2-Zones

ระบบปรับไฟสูงอัตโนมัติ (Adaptive Highbeam Assist) ระบบปรับโคมไฟหน้ารถตามการเลี้ยวของพวงมาลัย ALS (Active Light System) ระบบช่วยนำรถเข้าจอดอัตโนมัติ (Parking Pilot including Active Parking Assist) ระบบนำทาง (navigation system) ระบบขับเคลื่อน 4 ล้อพร้อมเทคโนโลยี AMG Performance 4MATIC+ ระบบตรวจเช็คลมยาง (Tyre pressure monitoring system) รวมไปถึงระบบช่วงล่างแบบถุงลม AMG RIDE CONTROL+ Suspension และยังมีนวัตกรรมใหม่ๆ ที่ติดตั้งเป็นครั้งแรกในรถยนต์รุ่นประกอบในประเทศนี้ อีกด้วย ได้แก่ ระบบเตรียมความพร้อมของรถยนต์ ระบบเช็คสภาพรถยนต์ ระบบสตาร์ทเครื่องยนต์ทางไกล ระบบโทรศัพท์ฉุกเฉินของเมอร์เซเดส-เบนซ์ และระบบ Communication module (LTE) เพื่อเชื่อมต่อกับบริการ Mercedes me connect

 

· Mercedes-AMG E 53 4MATIC+ รุ่นประกอบในประเทศ ราคา 5,260,000 บาท

ReviewrodmaiComments

7,493 Comments

 1. see it here พูดว่า:

  I just want to tell you that I’m very new to blogging and seriously liked this website. More than likely I’m planning to bookmark your site . You really have fabulous well written articles. Thanks a lot for sharing your blog.

 2. Supplies On The Fly พูดว่า:

  I was able to find good information from your content.

 3. Virginia pool table assembly พูดว่า:

  Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your point. You clearly know what youre talking about, why waste your intelligence on just posting videos to your blog when you could be giving us something informative to read?

 4. Finished basements พูดว่า:

  hello!,I love your writing so a lot! share we communicate extra approximately your article on AOL? I require an expert on this area to resolve my problem. May be that is you! Having a look ahead to look you.

 5. Website Builder พูดว่า:

  I think you have noted some very interesting details , thanks for the post.

 6. Hi! I could have sworn I’ve been to this site before but after reading through some of the post I realized it’s new to me. Anyhow, I’m definitely happy I found it and I’ll be book-marking and checking back often!

 7. sell my home fast พูดว่า:

  I absolutely love your blog.. Pleasant colors & theme. Did you create this amazing site yourself? Please reply back as I’m wanting to create my own personal website and want to find out where you got this from or just what the theme is named. Thanks!

 8. hemp flower joints พูดว่า:

  I am so happy to read this. This is the kind of manual that needs to be given and not the random misinformation that is at the other blogs. Appreciate your sharing this best doc.

 9. how to play all over the neck พูดว่า:

  Everything is very open with a clear description of the issues. It was definitely informative. Your website is useful. Thanks for sharing!

 10. Click Here พูดว่า:

  Hi would you mind sharing which blog platform you’re using? I’m planning to start my own blog soon but I’m having a difficult time making a decision between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your design seems different then most blogs and I’m looking for something unique. P.S My apologies for being off-topic but I had to ask!

 11. CBD gummies พูดว่า:

  I’m pretty pleased to discover this web site. I want to to thank you for ones time due to this fantastic read!! I definitely appreciated every little bit of it and I have you saved to fav to look at new things on your website.

 12. best CBD oil พูดว่า:

  Pretty! This has been a really wonderful article. Thanks for providing these details.

 13. citybike kaufen พูดว่า:

  Heya i’m for the first time here. I came across this board and I find It really useful & it helped me out a lot. I hope to give something back and help others like you helped me.

 14. dermatologue lausanne พูดว่า:

  I’m truly enjoying the design and layout of your blog. It’s a very easy on the eyes which makes it much more enjoyable for me to come here and visit more often. Did you hire out a developer to create your theme? Exceptional work!

 15. find here พูดว่า:

  I just want to mention I am just very new to blogging and truly enjoyed this blog. Most likely I’m want to bookmark your site . You really come with fabulous writings. Kudos for revealing your website.

 16. best CBD gummies พูดว่า:

  You ought to be a part of a contest for one of the best websites on the web. I most certainly will highly recommend this site!

 17. vegan พูดว่า:

  Hi! This is kind of off topic but I need some guidance from an established blog. Is it difficult to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out pretty fast. I’m thinking about making my own but I’m not sure where to start. Do you have any tips or suggestions? Thank you

 18. Bathroom remodel พูดว่า:

  Wow! Thank you! I permanently needed to write on my site something like that. Can I take a part of your post to my website?

 19. best CBD gummies พูดว่า:

  Can I simply just say what a comfort to uncover someone who really knows what they are talking about online. You certainly realize how to bring a problem to light and make it important. More and more people should look at this and understand this side of your story. I was surprised you aren’t more popular given that you most certainly possess the gift.

 20. dermatologue lausanne พูดว่า:

  Thanks for your interesting article. Other thing is that mesothelioma cancer is generally due to the breathing of dust from mesothelioma, which is a positivelly dangerous material. It is commonly witnessed among individuals in the construction industry who have long contact with asbestos. It could be caused by residing in asbestos protected buildings for an extended time of time, Genes plays a huge role, and some people are more vulnerable on the risk when compared with others.

 21. best CBD gummies พูดว่า:

  Hi, I do believe this is an excellent site. I stumbledupon it 😉 I’m going to revisit yet again since I book-marked it. Money and freedom is the greatest way to change, may you be rich and continue to help other people.

 22. Zügelfirma พูดว่า:

  Your place is valueble for me. Thanks!…

 23. lsd tab พูดว่า:

  What i do not realize is if truth be told how you’re now not actually much more neatly-liked than you may be right now. You are very intelligent. You realize therefore significantly on the subject of this topic, produced me for my part believe it from a lot of various angles. Its like women and men are not involved until it is one thing to accomplish with Lady gaga! Your individual stuffs nice. Always maintain it up!

 24. How to make a blog พูดว่า:

  This site was… how do I say it? Relevant!! Finally I have found something that helped me. Thanks a lot!

 25. marcy fitness equipment home page พูดว่า:

  I could not resist commenting. Exceptionally well written!

 26. IMARKETSLIVE พูดว่า:

  Good blog you have got here.. It’s difficult to find good quality writing like yours nowadays. I truly appreciate individuals like you! Take care!!

 27. movies123 พูดว่า:

  Spot on with this write-up, I actually believe that this site needs a great deal more attention. I’ll probably be back again to read more, thanks for the advice!

 28. best CBD gummies พูดว่า:

  Everyone loves it whenever people get together and share thoughts. Great blog, stick with it.

 29. best CBD oil พูดว่า:

  I’m amazed, I have to admit. Seldom do I encounter a blog that’s both educative and engaging, and without a doubt, you’ve hit the nail on the head. The problem is an issue that not enough men and women are speaking intelligently about. I’m very happy I found this during my search for something relating to this.

 30. best CBD gummies พูดว่า:

  Good article. I am dealing with many of these issues as well..

 31. Mefunnysideup พูดว่า:

  I have to show some appreciation to this writer for rescuing me from this particular instance. As a result of researching throughout the online world and obtaining techniques which were not helpful, I was thinking my life was over. Being alive minus the approaches to the problems you’ve solved through the short article is a serious case, as well as the kind that might have badly damaged my career if I hadn’t noticed your website. Your main expertise and kindness in playing with everything was very helpful. I’m not sure what I would have done if I had not come across such a thing like this. It’s possible to now relish my future. Thanks a lot very much for this high quality and result oriented help. I will not be reluctant to propose your web page to anyone who needs and wants recommendations on this situation.

 32. Chrysotile พูดว่า:

  I’ve been exploring for a bit for any high quality articles or blog posts on this sort of space . Exploring in Yahoo I at last stumbled upon this site. Reading this information So i’m glad to show that I’ve an incredibly just right uncanny feeling I found out exactly what I needed. I such a lot without a doubt will make certain to don’t omit this website and provides it a glance regularly.

 33. digital marketing Cork พูดว่า:

  hello!,I really like your writing so a lot! share we be in contact extra approximately your post on AOL? I need a specialist in this area to solve my problem. May be that’s you! Looking ahead to see you.

 34. best CBD oil พูดว่า:

  I needed to thank you for this excellent read!! I definitely enjoyed every little bit of it. I have you bookmarked to look at new things you post…

 35. best CBD oil พูดว่า:

  An outstanding share! I have just forwarded this onto a friend who had been doing a little homework on this. And he actually bought me lunch because I found it for him… lol. So let me reword this…. Thanks for the meal!! But yeah, thanx for spending time to talk about this issue here on your website.

 36. Duncan Arnaudet พูดว่า:

  Greetings, There’s no doubt that your blog could be having web browser compatibility problems. Whenever I look at your web site in Safari, it looks fine however when opening in IE, it’s got some overlapping issues. I just wanted to give you a quick heads up! Besides that, wonderful site!

 37. best CBD oil พูดว่า:

  I must thank you for the efforts you’ve put in penning this site. I am hoping to check out the same high-grade blog posts from you later on as well. In fact, your creative writing abilities has encouraged me to get my own, personal blog now 😉

 38. browse around here พูดว่า:

  Very interesting topic, thank you for putting up.

 39. lez porn พูดว่า:

  An additional issue is that video games are typically serious naturally with the main focus on finding out rather than entertainment. Although, there is an entertainment factor to keep your kids engaged, each and every game is normally designed to improve a specific set of skills or course, such as mathmatical or scientific discipline. Thanks for your posting.

 40. Nickolas พูดว่า:

  Do you need a work permit? giant pharmacy edgewater maryland A mob of Buddhists, who are mainly ethnic Sinhalese in Sri Lanka, threw stones at a three-storey mosque and nearby houses in a central Colombo neighborhood during evening prayers on Saturday, residents told Reuters.

 41. best CBD oil พูดว่า:

  I was able to find good info from your content.

 42. best CBD oil for sleep พูดว่า:

  Very nice article. I definitely appreciate this website. Stick with it!

 43. Magnetic Lashes Clip พูดว่า:

  This site certainly has all the information I wanted about this subject and didn’t know who to ask.

 44. Hi! I just want to offer you a big thumbs up for your great info you have got right here on this post. I am returning to your web site for more soon.

 45. Plumbers in Datchet พูดว่า:

  Thank you for another fantastic post. Where else could anyone get that type of info in such a perfect way of writing? I’ve a presentation next week, and I’m on the look for such information.

 46. movers sanrafael พูดว่า:

  I love your blog.. very nice colors & theme. Did you create this website yourself or did you hire someone to do it for you? Plz respond as I’m looking to construct my own blog and would like to know where u got this from. many thanks

 47. davido risky พูดว่า:

  I love the efforts you have put in this, appreciate it for all the great articles.

 48. Pahari Trek พูดว่า:

  Thanks for your article. I also believe that laptop computers have become more and more popular currently, and now will often be the only kind of computer found in a household. This is due to the fact that at the same time actually becoming more and more inexpensive, their computing power keeps growing to the point where they may be as strong as personal computers out of just a few years back.

 49. order weed online พูดว่า:

  As soon as I discovered this site I went on reddit to share some of the love with them.

 50. wszyscyklikamy พูดว่า:

  Thanks for the blog.Really thank you! Cool.

 51. John Deere Technical Manuals พูดว่า:

  You wouldn’t feel it but I’ve wasted all day digging for some articles about this. You might be a lifesaver, it was an excellent read and has helped me out to no end. Cheers!

 52. Satchel พูดว่า:

  That is a very good tip particularly to those fresh to the blogosphere. Brief but very precise info… Thank you for sharing this one. A must read article!

 53. forex signals live free พูดว่า:

  Aw, this was a very nice post. Taking a few minutes and actual effort to generate a great article… but what can I say… I procrastinate a whole lot and don’t manage to get nearly anything done.

 54. buy CBD oil พูดว่า:

  I was excited to discover this page. I need to to thank you for your time due to this wonderful read!! I definitely appreciated every little bit of it and i also have you bookmarked to see new stuff on your site.

 55. best CBD oil for dogs พูดว่า:

  I need to to thank you for this good read!! I definitely loved every little bit of it. I have got you bookmarked to look at new stuff you post…

 56. snp applications พูดว่า:

  Thanks for another excellent post. The place else may just anyone get that type of info in such an ideal method of writing? I’ve a presentation subsequent week, and I am at the search for such info.

 57. best CBD oil for arthritis พูดว่า:

  Hello, I do think your blog might be having internet browser compatibility issues. Whenever I look at your site in Safari, it looks fine however, if opening in Internet Explorer, it’s got some overlapping issues. I simply wanted to provide you with a quick heads up! Apart from that, wonderful website!

 58. Steroids for sale พูดว่า:

  Heya i am for the first time here. I came across this board and I in finding It really useful & it helped me out a lot. I hope to provide something again and help others like you aided me.

 59. viagra bez recepty cena พูดว่า:

  Im grateful for the post.Really thank you!

 60. best CBD oil for sleep พูดว่า:

  I love it when individuals come together and share opinions. Great blog, stick with it!

 61. best CBD oil for pain พูดว่า:

  An impressive share! I’ve just forwarded this onto a co-worker who was doing a little homework on this. And he in fact ordered me dinner simply because I found it for him… lol. So allow me to reword this…. Thanks for the meal!! But yeah, thanks for spending time to talk about this subject here on your internet site.

 62. hi!,I really like your writing very so much! percentage we communicate more approximately your article on AOL? I need an expert in this house to solve my problem. Maybe that’s you! Having a look ahead to peer you.

 63. Sexo com Viagra พูดว่า:

  One thing I’d like to discuss is that weightloss program fast can be carried out by the correct diet and exercise. An individual’s size not only affects the look, but also the overall quality of life. Self-esteem, melancholy, health risks, in addition to physical abilities are affected in extra weight. It is possible to make everything right whilst still having a gain. Should this happen, a condition may be the offender. While an excessive amount food and not enough physical exercise are usually guilty, common health conditions and trusted prescriptions could greatly increase size. Thanks for your post right here.

 64. best CBD capsules พูดว่า:

  I’m pretty pleased to discover this website. I wanted to thank you for ones time for this particularly wonderful read!! I definitely liked every little bit of it and i also have you saved to fav to look at new things on your web site.

 65. I’ve read several just right stuff here. Definitely worth bookmarking for revisiting. I wonder how so much effort you put to create the sort of excellent informative site.

 66. Wow! This can be one particular of the most helpful blogs We have ever arrive across on this subject. Basically Magnificent. I’m also an expert in this topic therefore I can understand your hard work.

 67. zwrot podatku z zagranicy jasło พูดว่า:

  Some really wonderful articles on this website , thankyou for contribution.

 68. Data As Services พูดว่า:

  Thank you for sharing superb informations. Your site is very cool. I am impressed by the details that you have on this site. It reveals how nicely you perceive this subject. Bookmarked this web page, will come back for more articles. You, my pal, ROCK! I found just the information I already searched everywhere and simply couldn’t come across. What an ideal website.

 69. zwrot podatku z holandii lublin พูดว่า:

  I dugg some of you post as I thought they were very helpful very beneficial

 70. tania viagra พูดว่า:

  Hello there! Quick question that’s entirely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My web site looks weird when viewing from my iphone. I’m trying to find a theme or plugin that might be able to correct this issue. If you have any recommendations, please share. Thanks!|

 71. new homes พูดว่า:

  Good web site you have got here.. It’s hard to find excellent writing like yours these days. I seriously appreciate individuals like you! Take care!!

 72. Bords beställning พูดว่า:

  You’re so cool! I don’t think I’ve truly read anything like this before. So great to find another person with a few genuine thoughts on this subject matter. Seriously.. thanks for starting this up. This website is one thing that is needed on the web, someone with a bit of originality.

 73. It is truly a nice and useful piece of info. I¡¦m glad that you shared this helpful information with us. Please keep us informed like this. Thanks for sharing.

 74. I think this is a real great article post.Much thanks again. Will read on…

 75. berber rug พูดว่า:

  I was able to find good info from your blog posts.

 76. erotic massage london พูดว่า:

  Dead written subject matter, regards for entropy. “Necessity is the mother of taking chances.” by Mark Twain.

 77. Carpentry Dublin พูดว่า:

  The following time I learn a weblog, I hope that it doesnt disappoint me as much as this one. I imply, I know it was my option to read, but I truly thought youd have something fascinating to say. All I hear is a bunch of whining about one thing that you could possibly fix in case you werent too busy in search of attention.

 78. click here พูดว่า:

  Some genuinely good content on this internet site , regards for contribution.

 79. It’s amazing designed for me to have a site, which is good in favor of my know-how. thanks admin

 80. view source พูดว่า:

  I’m impressed, I must say. Actually hardly ever do I encounter a weblog that’s each educative and entertaining, and let me let you know, you’ve got hit the nail on the head. Your thought is outstanding; the problem is something that not enough individuals are talking intelligently about. I am very blissful that I stumbled throughout this in my seek for something referring to this.

 81. เช่าโต๊ะ พูดว่า:

  Its excellent as your other articles : D, appreciate it for posting . “Love is like an hourglass, with the heart filling up as the brain empties.” by Jules Renard.

 82. click here พูดว่า:

  Very informative article post. Cool.

 83. After looking into a few of the blog posts on your blog, I really appreciate your technique of blogging. I saved as a favorite it to my bookmark website list and will be checking back in the near future. Please check out my website too and let me know what you think.

 84. Lifeboost Coffee Coupons พูดว่า:

  In this great pattern of things you get an A with regard to effort. Where exactly you actually misplaced me was first on all the particulars. You know, it is said, the devil is in the details… And that could not be much more true here. Having said that, permit me say to you exactly what did deliver the results. The authoring is really persuasive and that is most likely why I am taking the effort in order to opine. I do not really make it a regular habit of doing that. Next, whilst I can certainly see a jumps in logic you come up with, I am not confident of how you seem to connect the ideas which in turn help to make the actual conclusion. For the moment I will subscribe to your point however hope in the near future you link your dots much better.

 85. Plumbers in Newbury พูดว่า:

  Wow, superb blog layout! How long have you been blogging for? you make blogging look easy. The overall look of your website is great, let alone the content!

 86. zwrot podatku z zagranicy zabrze พูดว่า:

  I do accept as true with all the ideas you’ve offered for your post. They are really convincing and can certainly work. Still, the posts are too short for newbies. May you please lengthen them a little from next time? Thank you for the post.

 87. Crime Fiction Author พูดว่า:

  Wonderful website. A lot of useful information here. I’m sending it to some friends ans also sharing in delicious. And naturally, thanks for your effort!

 88. buy CBD oil พูดว่า:

  There’s certainly a great deal to learn about this subject. I love all the points you have made.

 89. Estherhax พูดว่า:

  Tyahtp bgtyqr sildenafil Canada viagra

 90. africa phone number พูดว่า:

  Hello.This article was really fascinating, particularly because I was investigating for thoughts on this topic last Saturday.

 91. zwrot podatku z zagranicy francja พูดว่า:

  Its superb as your other blog posts : D, thankyou for putting up. “A great flame follows a little spark.” by Dante Alighieri.

 92. What i don’t realize is if truth be told how you’re now not actually much more neatly-liked than you might be right now. You are so intelligent. You know therefore considerably on the subject of this matter, made me individually imagine it from so many various angles. Its like women and men are not fascinated unless it’s something to do with Lady gaga! Your personal stuffs outstanding. At all times deal with it up!

 93. best CBD oil for arthritis พูดว่า:

  You have made some really good points there. I looked on the internet to learn more about the issue and found most individuals will go along with your views on this site.

 94. best CBD oil for sleep พูดว่า:

  An outstanding share! I have just forwarded this onto a coworker who has been conducting a little research on this. And he actually bought me dinner due to the fact that I found it for him… lol. So allow me to reword this…. Thank YOU for the meal!! But yeah, thanx for spending time to discuss this topic here on your internet site.

 95. ankara escort พูดว่า:

  Normally I don’t read post on blogs, but I would like to say that this write-up very pressured me to take a look at and do it! Your writing taste has been surprised me. Thanks, very great post.

 96. best CBD oil for pain พูดว่า:

  Excellent write-up. I definitely appreciate this website. Keep writing!

 97. ménage commercial พูดว่า:

  There are some attention-grabbing closing dates on this article however I don’t know if I see all of them middle to heart. There is some validity but I will take maintain opinion until I look into it further. Good article , thanks and we would like extra! Added to FeedBurner as properly

 98. top article พูดว่า:

  One important thing is that when you’re searching for a student loan you may find that you will want a co-signer. There are many situations where this is true because you could find that you do not have a past credit ranking so the bank will require that you’ve someone cosign the credit for you. Thanks for your post.

 99. xvideos พูดว่า:

  Many thanks for sharing these types of wonderful posts. In addition, an excellent travel plus medical insurance strategy can often eliminate those fears that come with journeying abroad. Any medical crisis can in the near future become very expensive and that’s sure to quickly slam a financial burden on the family finances. Setting up in place the ideal travel insurance offer prior to setting off is worth the time and effort. Thank you

 100. hello!,I like your writing so a lot! share we be in contact more approximately your post on AOL? I need an expert in this space to solve my problem. May be that is you! Having a look forward to see you.

 101. Happy Trap Instrumental พูดว่า:

  F*ckin’ amazing things here. I am very glad to peer your article. Thank you so much and i’m looking ahead to contact you. Will you please drop me a mail?

 102. Ipburger Coupons พูดว่า:

  As a Newbie, I am continuously searching online for articles that can be of assistance to me. Thank you

 103. hand sanitizer พูดว่า:

  My spouse and I absolutely love your blog and find nearly all of your post’s to be precisely what I’m looking for. Does one offer guest writers to write content to suit your needs? I wouldn’t mind composing a post or elaborating on a lot of the subjects you write related to here. Again, awesome website!

 104. Issac Zevallos พูดว่า:

  This web page can be a stroll-via for all the information you needed about this and didn’t know who to ask. Glimpse here, and also you’ll definitely uncover it.

 105. Bandar พูดว่า:

  An interesting discussion is definitely worth comment. I do believe that you need to publish more about this subject, it may not be a taboo matter but usually people don’t discuss these subjects. To the next! Best wishes!

 106. movers rogers ar พูดว่า:

  Greetings from Carolina! I’m bored to death at work so I decided to browse your website on my iphone during lunch break. I really like the knowledge you provide here and can’t wait to take a look when I get home. I’m amazed at how fast your blog loaded on my phone .. I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyhow, wonderful site!

 107. blink discount พูดว่า:

  This is a topic that’s close to my heart… Many thanks! Where are your contact details though?

 108. https://wetradehq.com/stock/AAPL พูดว่า:

  you are truly a good webmaster. The website loading pace is incredible. It sort of feels that you’re doing any distinctive trick. Also, The contents are masterpiece. you have performed a great task on this subject!

 109. Real Estate พูดว่า:

  I have realized some new items from your website about pcs. Another thing I have always believed is that laptop computers have become an item that each household must have for some reasons. They offer convenient ways in which to organize households, pay bills, search for information, study, listen to music and perhaps watch tv shows. An innovative solution to complete many of these tasks is by using a notebook computer. These desktops are portable ones, small, robust and lightweight.

 110. Lucas Sodervick พูดว่า:

  Youre so cool! I dont suppose Ive read anything this way before. So nice to seek out somebody with many original ideas on this subject. realy we appreciate you beginning this up. this amazing site is something that is needed online, somebody with a bit of originality. valuable project for bringing a new challenge to your internet!

 111. buy keyword installs android พูดว่า:

  Valuable information. Lucky me I discovered your site accidentally, and I’m surprised why this twist of fate didn’t came about earlier! I bookmarked it.

 112. world holiday weather พูดว่า:

  Good site! I really love how it is simple on my eyes and the data are well written. I’m wondering how I might be notified when a new post has been made. I have subscribed to your RSS feed which must do the trick! Have a nice day!

 113. Shelby Cembura พูดว่า:

  I went over this website and I believe you have a lot of great information, saved to fav (:.

 114. Share your startup story พูดว่า:

  Nice post. I used to be checking continuously this weblog and I am inspired! Very useful information specifically the ultimate section 🙂 I maintain such info much. I used to be seeking this certain info for a long time. Thank you and best of luck.

 115. สล็อต พูดว่า:

  Hi, Neat post. There’s an issue together with your web site in web explorer, would check this… IE nonetheless is the market chief and a big portion of other folks will pass over your excellent writing due to this problem.

 116. best offers พูดว่า:

  I seriously love your site.. Very nice colors & theme. Did you make this web site yourself? Please reply back as I’m hoping to create my own personal website and would love to learn where you got this from or exactly what the theme is named. Appreciate it!

 117. Pergola's พูดว่า:

  Normally I don’t read article on blogs, but I would like to say that this write-up very forced me to check out and do it! Your writing style has been amazed me. Thanks, very nice article.

 118. best program for 3d animation พูดว่า:

  There’s definately a great deal to learn about this topic. I like all the points you made.

 119. caz79.com พูดว่า:

  Hey there! I just wanted to ask if you ever have any issues with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing many months of hard work due to no back up. Do you have any solutions to protect against hackers?

 120. digitalmandy.com พูดว่า:

  Free classified worldwide, Post your ad for free. Digitalmandy.com is a free classified for worldwide. Post your ads for free. We have premium listing as well For more info http://digitalmandy.com

 121. Johnny Danco พูดว่า:

  This is a extremely captivating post. Thwart my locate mambo jambo

 122. Johnny Shovo พูดว่า:

  Wanna hear some quality music ? Check this out: mental health

 123. consulente marketing strategico พูดว่า:

  When I originally commented I seem to have clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and now each time a comment is added I get four emails with the exact same comment. Perhaps there is an easy method you can remove me from that service? Thank you.

 124. An fascinating discussion is price comment. I think that it’s best to write more on this topic, it might not be a taboo topic however typically individuals are not sufficient to talk on such topics. To the next. Cheers

 125. Programmers พูดว่า:

  Thanks for your posting. I also think laptop computers are getting to be more and more popular lately, and now will often be the only sort of computer utilised in a household. The reason is that at the same time that they are becoming more and more very affordable, their working power keeps growing to the point where they’re as highly effective as desktop out of just a few years back.

 126. Deals พูดว่า:

  Good info. Lucky me I found your blog by accident (stumbleupon). I’ve book-marked it for later.

 127. waltz พูดว่า:

  I’m amazed, I must say. Rarely do I come across a blog that’s both educative and entertaining, and without a doubt, you’ve hit the nail on the head. The problem is something not enough men and women are speaking intelligently about. I am very happy I found this during my hunt for something concerning this.

 128. sources พูดว่า:

  After I initially left a comment I seem to have clicked on the -Notify me when new comments are added- checkbox and now every time a comment is added I get four emails with the exact same comment. Is there a way you can remove me from that service? Kudos.

 129. Side by Side พูดว่า:

  Hi, I do think this is a great web site. I stumbledupon it 😉 I will come back yet again since i have book-marked it. Money and freedom is the greatest way to change, may you be rich and continue to guide other people.

 130. buy CBD oil พูดว่า:

  You have made some really good points there. I looked on the web to find out more about the issue and found most people will go along with your views on this website.

 131. Genny Pulica พูดว่า:

  Wanna hear some quality music ? Check this out: 推薦

 132. thick mucus พูดว่า:

  This is the right site for everyone who hopes to understand this topic. You know so much its almost tough to argue with you (not that I actually would want to…HaHa). You definitely put a new spin on a topic which has been written about for years. Wonderful stuff, just wonderful.

 133. business networking พูดว่า:

  Some genuinely fantastic blog posts on this web site, appreciate it for contribution. “The key to everything is patience. You get the chicken by hatching the egg, not by smashing it.” by Arnold Glasgow.

 134. ed meds พูดว่า:

  Pikacx qxcdxp ed pills over the counter erectile dysfunction pills

 135. Thanks for sharing your ideas. I would also like to express that video games have been actually evolving. Technology advances and innovative developments have served create reasonable and active games. These types of entertainment video games were not really sensible when the concept was first being attempted. Just like other kinds of electronics, video games also have had to progress through many generations. This itself is testimony towards fast growth and development of video games.

 136. Jodhpur escorts service พูดว่า:

  Nice post. I was checking constantly this blog and I am impressed! Extremely helpful info specifically the last part 🙂 I care for such information much. I was looking for this certain information for a very long time. Thank you and good luck.

 137. Everest trek พูดว่า:

  After looking at a handful of the blog posts on your website, I truly appreciate your way of blogging. I added it to my bookmark site list and will be checking back soon. Please visit my website as well and let me know what you think.

 138. Dan Danco พูดว่า:

  Here is some high quality website ! Check this out: xbody

 139. CBD oil for arthritis พูดว่า:

  Everyone loves it whenever people get together and share ideas. Great blog, stick with it!

 140. best CBD oil UK พูดว่า:

  You have made some decent points there. I looked on the internet for more info about the issue and found most people will go along with your views on this site.

 141. parc rampai พูดว่า:

  Some really select blog posts on this web site , saved to favorites .

 142. How do i make my site compliant พูดว่า:

  Hello there, I do think your site may be having browser compatibility issues. When I take a look at your web site in Safari, it looks fine however, when opening in Internet Explorer, it has some overlapping issues. I simply wanted to give you a quick heads up! Other than that, wonderful blog.

 143. CBD oil พูดว่า:

  Howdy! This blog post couldn’t be written much better! Looking through this post reminds me of my previous roommate! He continually kept preaching about this. I most certainly will send this article to him. Fairly certain he’s going to have a great read. Thanks for sharing!

 144. school sweater manufacturer พูดว่า:

  After looking into a few of the blog posts on your web site, I truly appreciate your way of blogging. I saved it to my bookmark webpage list and will be checking back soon. Please visit my website as well and let me know how you feel.

 145. birthday party catering packages พูดว่า:

  Howdy! I simply would like to offer you a huge thumbs up for the great info you have got right here on this post. I am coming back to your blog for more soon.

 146. Julian Ong พูดว่า:

  There’s certainly a great deal to learn about this issue. I really like all the points you’ve made.

 147. blogspot พูดว่า:

  Good blog post. I definitely appreciate this website. Keep writing!

 148. space coffins พูดว่า:

  Nice post. I was checking continuously this blog and I’m impressed! Extremely useful information specifically the last part 🙂 I care for such info much. I was seeking this certain info for a long time. Thank you and best of luck.

 149. Pay พูดว่า:

  Thanks! And thanks for sharing your great posts every week!

 150. Julian Ong พูดว่า:

  Oh my goodness! Awesome article dude! Thanks, However I am encountering problems with your RSS. I don’t know why I can’t join it. Is there anybody else having the same RSS problems? Anyone who knows the solution will you kindly respond? Thanks.

 151. Estherhax พูดว่า:

  Xoochd bzhgyy Buy viagra Buy viagra brand

 152. Streaming site พูดว่า:

  I was looking at some of your content on this site and I conceive this internet site is very instructive! Continue posting.

 153. muscle porn พูดว่า:

  certainly like your website but you need to take a look at the spelling on several of your posts. Many of them are rife with spelling issues and I in finding it very troublesome to inform the truth nevertheless I’ll definitely come back again.

 154. Candy Ioni พูดว่า:

  Here is some high quality website ! Check this out: marele pescar

 155. backpacks พูดว่า:

  I was able to find good advice from your articles.

 156. Sterns Fitness พูดว่า:

  That is a great tip especially to those new to the blogosphere. Simple but very accurate information… Appreciate your sharing this one. A must read article!

 157. PKV พูดว่า:

  Hello there, just became aware of your blog through Google, and found that it’s really informative. I’m going to watch out for brussels. I’ll appreciate if you continue this in future. Lots of people will be benefited from your writing. Cheers!

 158. sexo anal พูดว่า:

  Valuable information. Fortunate me I found your website accidentally, and I am stunned why this twist of fate did not came about in advance! I bookmarked it.

 159. gay viagra พูดว่า:

  Thank you for the sensible critique. Me and my neighbor were just preparing to do some research about this. We got a grab a book from our local library but I think I learned more from this post. I’m very glad to see such great info being shared freely out there.

 160. transsexual viagra พูดว่า:

  Heya i am for the first time here. I came across this board and I find It really useful & it helped me out much. I hope to give something back and help others like you aided me.

 161. lsd pills พูดว่า:

  Hi there, There’s no doubt that your web site may be having web browser compatibility issues. When I look at your web site in Safari, it looks fine but when opening in I.E., it has some overlapping issues. I simply wanted to provide you with a quick heads up! Other than that, fantastic site.

 162. TV i utlandet พูดว่า:

  An intriguing discussion is worth comment. I think that you should publish more on this topic, it might not be a taboo subject but typically people do not speak about such topics. To the next! Many thanks!

 163. where to buy dmt พูดว่า:

  Hi there! I just wish to give you a huge thumbs up for your excellent info you have here on this post. I am returning to your website for more soon.

 164. buy xanax online พูดว่า:

  Good post. I learn something new and challenging on blogs I stumbleupon every day. It will always be exciting to read through content from other writers and practice something from their websites.

 165. Women พูดว่า:

  You ought to be a part of a contest for one of the greatest sites on the web. I am going to recommend this website!

 166. Attractive section of content. I just stumbled upon your site and in accession capital to assert that I get actually enjoyed account your blog posts. Anyway I will be subscribing to your feeds and even I achievement you access consistently rapidly.

 167. gloves พูดว่า:

  You should take part in a contest for one of the finest websites on the internet. I am going to recommend this site!

 168. Candy Danco พูดว่า:

  Here is some high quality website ! Check this out: fortnite account generator

 169. Johnny Shovo พูดว่า:

  Here is some high quality website ! Check this out: fortnite account generator

 170. For The Love Of Culture พูดว่า:

  Hello there! I could have sworn I’ve been to this site before but after looking at some of the posts I realized it’s new to me. Nonetheless, I’m certainly delighted I came across it and I’ll be book-marking it and checking back regularly.

 171. forex vps พูดว่า:

  That is a very good tip especially to those fresh to the blogosphere. Simple but very precise information… Thank you for sharing this one. A must read article!

 172. Timothy Kassouni พูดว่า:

  Good blog you have here.. It’s hard to find good quality writing like yours nowadays. I really appreciate individuals like you! Take care!!

 173. I have been exploring for a bit for any high quality articles or blog posts on this sort of area . Exploring in Yahoo I at last stumbled upon this website. Reading this info So i’m happy to convey that I have an incredibly good uncanny feeling I discovered exactly what I needed. I most certainly will make sure to do not forget this web site and give it a glance on a constant basis.

 174. Micro Market Services in Houston พูดว่า:

  Greetings! Very useful advice within this article! It’s the little changes that will make the most important changes. Thanks for sharing!

 175. Blue tables พูดว่า:

  Good web site you’ve got here.. It’s hard to find good quality writing like yours nowadays. I truly appreciate individuals like you! Take care!!

 176. Jarrod Kleppen พูดว่า:

  Hi, I do believe this is an excellent site. I stumbledupon it 😉 I may revisit once again since I book-marked it. Money and freedom is the best way to change, may you be rich and continue to help other people.

 177. Geamanu Johnesd พูดว่า:

  Te intereseaza magazinul de pescuit? Este perfect. Atunci poti vizita siteul nostru avertizori pescuit

 178. SEO พูดว่า:

  I very like this blog. Everything is cleared.

 179. film tees พูดว่า:

  Good information. Lucky me I recently found your blog by chance (stumbleupon). I have bookmarked it for later.

 180. swing set assembly พูดว่า:

  Good article. It is extremely unfortunate that over the last ten years, the travel industry has already been able to to tackle terrorism, SARS, tsunamis, bird flu virus, swine flu, as well as first ever real global economic depression. Through all this the industry has really proven to be effective, resilient and also dynamic, acquiring new strategies to deal with hardship. There are continually fresh challenges and the possiblility to which the industry must once more adapt and act in response.

 181. free xbox live codes พูดว่า:

  I know this if off topic but I’m looking into starting my
  own weblog and was wondering what all is needed to
  get set up? I’m assuming having a blog like yours
  would cost a pretty penny? I’m not very web smart so I’m not 100% certain. Any recommendations or advice would
  be greatly appreciated. Appreciate it

 182. free netflix account generator พูดว่า:

  I love what you guys are usually up too. Such clever work and coverage!
  Keep up the awesome works guys I’ve added you
  guys to my own blogroll.

 183. google play codes พูดว่า:

  Thanks for another wonderful article. The place else
  could anybody get that type of info in such a perfect manner of
  writing? I’ve a presentation next week, and I am at the look for such info.

 184. PayPal พูดว่า:

  May I simply say what a comfort to find someone who really knows what they’re discussing on the internet. You actually know how to bring a problem to light and make it important. More people must look at this and understand this side of the story. I was surprised that you aren’t more popular because you definitely possess the gift.

 185. sbobet พูดว่า:

  Hi there, I discovered your blog by way of Google while looking for a related topic, your website came up, it seems to be good. I have bookmarked it in my google bookmarks.

 186. Lesley Guderian พูดว่า:

  This is a good tip especially to those new to the blogosphere. Short but very precise info… Many thanks for sharing this one. A must read article.

 187. Geamanu Carreye พูดว่า:

  Hello , If you want free xbox free you can get to theese codes free netflix account generator

 188. summoners war hack พูดว่า:

  Hi, I do think this is an excellent blog. I stumbledupon it 😉 I’m going to come back yet again since i have book
  marked it. Money and freedom is the greatest way to change, may you be rich and
  continue to guide others.

 189. star trek command hack พูดว่า:

  I was curious if you ever considered changing the page layout of your site?
  Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the way of content so people
  could connect with it better. Youve got an awful lot of text
  for only having one or 2 pictures. Maybe you could
  space it out better?

 190. affiliate marketing พูดว่า:

  You need to take part in a contest for one of the finest websites on the web. I most certainly will recommend this blog!

 191. naked พูดว่า:

  I do enjoy the way you have framed this specific concern and it does offer us some fodder for consideration. On the other hand, from what precisely I have seen, I really trust when the actual feed-back stack on that people today keep on point and don’t start on a soap box involving the news du jour. Anyway, thank you for this superb piece and even though I do not agree with this in totality, I regard the perspective.

 192. incorporate พูดว่า:

  This site was… how do I say it? Relevant!! Finally I have found something that helped me. Appreciate it.

 193. It’s in point of fact a nice and useful piece of information. I am happy that you shared this useful info with us. Please keep us informed like this. Thank you for sharing.

 194. Teen พูดว่า:

  Great article. I will be experiencing many of these issues as well..

 195. Aidez-moi พูดว่า:

  I have not checked in here for some time because I thought it was getting boring, but the last several posts are good quality so I guess I will add you back to my everyday bloglist. You deserve it my friend 🙂

 196. 바카라사이트 พูดว่า:

  Wow! Thank you! I continually needed to write on my blog something like that. Can I implement a fragment of your post to my site?

 197. I will immediately seize your rss feed as I can’t in finding your email subscription hyperlink or e-newsletter service. Do you have any? Kindly allow me realize so that I may just subscribe. Thanks.

 198. DC furniture assembly พูดว่า:

  What’s Happening i am new to this, I stumbled upon this I’ve found It positively useful and it has aided me out loads. I hope to contribute & help other users like its helped me. Good job.

 199. poids พูดว่า:

  Quality content is the important to be a focus for the visitors to go to see the web page, that’s what this web site is providing.

 200. free steam wallet gift card พูดว่า:

  Hey, I think your blog might be having browser compatibility issues.

  When I look at your blog site in Firefox, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping.
  I just wanted to give you a quick heads up!
  Other then that, great blog!

 201. bhyhReake พูดว่า:

  buy essay writing [url=https://essayhelpeth.com/]buy essay paper[/url] uc essay help help writing a essay buy essay online

 202. climatiseur พูดว่า:

  Yet another thing to mention is that an online business administration study course is designed for people to be able to efficiently proceed to bachelor’s degree courses. The Ninety credit certification meets the other bachelor college degree requirements then when you earn the associate of arts in BA online, you will possess access to the latest technologies within this field. Several reasons why students want to be able to get their associate degree in business is because they may be interested in the field and want to obtain the general training necessary previous to jumping in to a bachelor education program. Thanks for the tips you provide inside your blog.

 203. gaithersburg limousine พูดว่า:

  It¡¦s really a great and helpful piece of information. I¡¦m satisfied that you just shared this useful information with us. Please stay us informed like this. Thank you for sharing.

 204. laurel braiding salon พูดว่า:

  You made some good points there. I looked on the internet for the subject matter and found most guys will approve with your site.

 205. DC black car service พูดว่า:

  Of course, what a splendid site and illuminating posts, I will bookmark your blog.Best Regards!

 206. Estherhax พูดว่า:

  Zmmsko csovev Usa viagra sales Real viagra pharmacy prescription

 207. king of avalon hack พูดว่า:

  This post will help the internet people for setting up
  new weblog or even a weblog from start to end.

 208. last shelter survival cheats พูดว่า:

  When some one searches for his required thing, so he/she needs to be available that in detail, thus that thing is maintained over
  here.

 209. afk arena hack พูดว่า:

  Pretty great post. I simply stumbled upon your weblog
  and wanted to say that I’ve really enjoyed surfing around your weblog posts.

  In any case I will be subscribing on your feed and I
  hope you write once more soon!

 210. Laurel Pool table movers พูดว่า:

  Nice blog here! Also your site loads up very fast! What host are you using? Can I get your affiliate link to your host? I wish my web site loaded up as fast as yours lol

 211. jobs LA พูดว่า:

  You have brought up a very superb points , thankyou for the post.

 212. poids พูดว่า:

  Great info. Lucky me I came across your site by accident (stumbleupon). I’ve book marked it for later!

 213. web design agency พูดว่า:

  excellent issues altogether, you simply gained a brand new reader. What could you recommend about your submit that you simply made some days in the past? Any certain?

 214. casual encounters พูดว่า:

  This article offers clear idea for the new users of blogging, that actually how to do running a blog.

 215. DC junk removal พูดว่า:

  Thanks for giving your ideas right here. The other issue is that whenever a problem develops with a computer motherboard, people today should not take the risk of repairing this themselves because if it is not done right it can lead to irreparable damage to the complete laptop. It will always be safe just to approach any dealer of a laptop for that repair of motherboard. They have technicians that have an know-how in dealing with notebook motherboard problems and can make the right prognosis and execute repairs.

 216. fever detection camera dubai พูดว่า:

  Hello, i believe that i noticed you visited my site so i came to “go back the favor”.I’m attempting to to find things to improve my website!I guess its ok to use a few of your ideas!!

 217. Web Design พูดว่า:

  Fantastic post however , I was wanting to know if you could write a litte more on this topic? I’d be very thankful if you could elaborate a little bit more. Many thanks!

 218. free xbox codes generator พูดว่า:

  Hello, i think that i saw you visited my site thus i came to “return the favor”.I’m attempting to find things to improve my web site!I suppose its
  ok to use some of your ideas!!

 219. Argent พูดว่า:

  Thanks in support of sharing such a fastidious thinking, paragraph is good, thats why i have read it completely

 220. Opportunité พูดว่า:

  You have touched some ցood things here. Any way keep up wrinting.

 221. office furniture disposal พูดว่า:

  I conceive you have mentioned some very interesting points , thanks for the post.

 222. silicone baking mats พูดว่า:

  Hello there, I found your site by means of Google whilst looking for a comparable matter, your website came up, it looks great. I have bookmarked it in my google bookmarks.

 223. visit it here พูดว่า:

  Thank you for sharing excellent informations. Your web-site is so cool. I’m impressed by the details that you’ve on this site. It reveals how nicely you understand this subject. Bookmarked this website page, will come back for more articles. You, my friend, ROCK! I found simply the information I already searched all over the place and simply couldn’t come across. What a perfect site.

 224. DC cleaning company พูดว่า:

  There is apparently a bundle to realize about this. I believe you made certain good points in features also.

 225. Virginia handyman พูดว่า:

  I don’t even know how I ended up here, but I thought this post was good. I do not know who you are but certainly you’re going to a famous blogger if you aren’t already 😉 Cheers!

 226. porn site พูดว่า:

  Very interesting topic, thank you for posting.

 227. Dating Apps พูดว่า:

  A lot of of whatever you say is astonishingly accurate and it makes me ponder the reason why I had not looked at this with this light before. Your piece really did switch the light on for me as far as this specific subject goes. Nevertheless at this time there is actually one particular point I am not really too comfy with and whilst I attempt to reconcile that with the core theme of the position, permit me see just what the rest of the readers have to say.Nicely done.

 228. Femmes sexy พูดว่า:

  Good web site! I really love how it is simple on my eyes and the data are well written. I’m wondering how I could be notified when a new post has been made. I have subscribed to your feed which must do the trick! Have a nice day!

 229. poids พูดว่า:

  Saved as a favorite, I like your blog!

 230. Custom T-shirts พูดว่า:

  Good day! I simply wish to give you a big thumbs up for the excellent information you have got here on this post. I am coming back to your blog for more soon.

 231. John Deere Service Manuals พูดว่า:

  I don’t even know how I ended up here, but I thought this post was great. I do not know who you are but certainly you are going to a famous blogger if you are not already Cheers!

 232. Party stationary พูดว่า:

  I’m very happy to discover this website. I want to to thank you for ones time for this particularly wonderful read!! I definitely savored every little bit of it and i also have you bookmarked to look at new things on your web site.

 233. porno พูดว่า:

  Thanks in support of sharing such a fastidious thinking, paragraph is good, thats why i have read it completely

 234. Genny Ioni พูดว่า:

  This is a bleeding captivating post. Thwart my site see more of This

 235. Bridal Shower พูดว่า:

  I was able to find good advice from your blog articles.

 236. Genny Danco พูดว่า:

  This is a extremely interesting post. Hinder my position see more

 237. islamadora mortgage พูดว่า:

  You made a few good points there. I did a search on the issue and found most persons will consent with your blog.

 238. Dan Pulica พูดว่า:

  This is a extremely compelling post. Thwart my site Check my website

 239. Genny Shovo พูดว่า:

  This is a jolly fascinating post. Report register my locate see more

 240. Genny Pulica พูดว่า:

  This is a bleeding interesting post. Check my purlieus see my site

 241. Johnny Pulica พูดว่า:

  This is a extremely interesting post. Check my site Check out my website

 242. MichaelRen พูดว่า:

  Hey, look at my website . Your website is cool btw . look at my page

 243. sex พูดว่า:

  Pretty! This was an incredibly wonderful post. Thanks for providing this information.

 244. Drug viagra พูดว่า:

  Sfmzcw avkfzt propecia price non prescription erection pills

 245. my company พูดว่า:

  This information is magnificent. Interesting content. Thanks for writing this. Great read.

 246. dominoqq พูดว่า:

  Mercedes-AMG เปิดตัวพร้อมกันถึง
  5 รุ่น ย้ำความเป็นผู้นำ klikqq bandar
  qq dominoqq dewaqq bandar q adu q terbesar aman cara hack dominoqqhttps://en-howgroup.com.ng/2020/06/07/list-of-free-internet-movie-games-play-free-online-games/ danaqq.com
  situs bandarq domino qq bandarq online domino 99 dominoqq domino99 online indonesia dominoqq unduh

 247. agen bandarQ พูดว่า:

  Mercedes-AMG เปิดตัวพร้อมกันถึง 5 รุ่น ย้ำความเป็นผู้นำ judi
  dominoqq online terpercaya kristalqq situs judi poker dominoqq bandarq online terpercayahttps://8to80travel.org/index.php/User:LeonorBonetti dominoqq apkpure mutiara dominoqq

 248. bandarq พูดว่า:

  Mercedes-AMG เปิดตัวพร้อมกันถึง 5 รุ่น ย้ำความเป็นผู้นำ
  situs dominoqq tepercaya http://bbs.8864gua.cn/home.php?mod=space&uid=8996&do=profile&from=space download aplikasi dominoqq

 249. agen bandarQ พูดว่า:

  Mercedes-AMG เปิดตัวพร้อมกันถึง 5 รุ่น ย้ำความเป็นผู้นำ cara download dominoqq dominoqq situshttps://zom.vn/bds/profile.php?id=999853 dominoqq permata bank
  bos dominoqq

 250. bandarq พูดว่า:

  Mercedes-AMG เปิดตัวพร้อมกันถึง 5 รุ่น ย้ำความเป็นผู้นำ king dominoqq http://web.jmjh.tn.edu.tw/~env/modules/profile/userinfo.php?uid=1291397 musimqq.net
  agen bandar q domino qiu qiu aduqq dominoqq poker online indonesia

 251. agen bandarQ พูดว่า:

  Mercedes-AMG เปิดตัวพร้อมกันถึง 5 รุ่น ย้ำความเป็นผู้นำ daftar
  id pro dominoqq daftar judi dominoqqhttp://www.fujiapuerbbs.com/home.php?mod=space&uid=1748835&do=profile&from=space dominoqq live
  chat dominoqq download apk

 252. bandarq พูดว่า:

  Mercedes-AMG เปิดตัวพร้อมกันถึง 5 รุ่น ย้ำความเป็นผู้นำ new dominoqq http://forum.terracota.cz/index.php?action=profile;u=27114 apk dominoqq versi 115

 253. agen bandarQ พูดว่า:

  Mercedes-AMG เปิดตัวพร้อมกันถึง 5 รุ่น ย้ำความเป็นผู้นำ
  dominoqq 2019 http://99club.com.tw/home.php?mod=space&uid=116495&do=profile susunan kartu dominoqq

 254. dominoqq พูดว่า:

  Mercedes-AMG เปิดตัวพร้อมกันถึง
  5 รุ่น ย้ำความเป็นผู้นำ
  vip dominoqq keuntungan bermain dominoqq http://www.073sy.com/home.php?mod=space&uid=135151&do=profile&from=space susunan kartu dominoqq daftar pkv dominoqq

 255. agen bandarQ พูดว่า:

  Mercedes-AMG เปิดตัวพร้อมกันถึง 5 รุ่น ย้ำความเป็นผู้นำ dominoqq versi 162http://richardtorres00.com/forums/users/rorypung5431160/ dominoqq
  terbaik

 256. agen bandarQ พูดว่า:

  Mercedes-AMG เปิดตัวพร้อมกันถึง 5
  รุ่น ย้ำความเป็นผู้นำ seni dominoqq cheat/dominoqqhttps://www.mediacmo.com/home.php?mod=space&uid=137979&do=profile&from=space dominoqq pkv games download game dominoqq pulsa

 257. Johnny Pulica พูดว่า:

  This is a very interesting post. Check my site click here

 258. agen bandarQ พูดว่า:

  Mercedes-AMG เปิดตัวพร้อมกันถึง
  5 รุ่น ย้ำความเป็นผู้นำ dominoqq arena promo dominoqqhttp://www.sh-dajian56.com/home.php?mod=space&uid=11445&do=profile&from=space link alternatif dominoqq dominoqq.
  dewapoker

 259. Genny Ioni พูดว่า:

  This is a very compelling post. Hinder my site see more of my site

 260. bandarq พูดว่า:

  Mercedes-AMG เปิดตัวพร้อมกันถึง 5
  รุ่น ย้ำความเป็นผู้นำ dominoqq
  pakai pulsa dominoqq 13 xyz cara mengirim chip domino qiu temanhttp://www.cardiogarda.com/modules.php?name=Your_Account&op=userinfo&username=SadieKenny cek dominoqq situs dominoqq tepercaya

 261. agen bandarQ พูดว่า:

  Mercedes-AMG เปิดตัวพร้อมกันถึง
  5 รุ่น ย้ำความเป็นผู้นำ log in dominoqq master dominoqqhttps://shipdonkey.com/forums/users/christiecorrea/ game online dominoqq master dominoqq

 262. Dan Pulica พูดว่า:

  This is a jolly compelling post. Report register my site fortnite free account generator

 263. dominoqq พูดว่า:

  Mercedes-AMG เปิดตัวพร้อมกันถึง 5
  รุ่น ย้ำความเป็นผู้นำ keuntungan bermain dominoqq susunan kartu dominoqqhttps://www.dongeren.cn/home.php?mod=space&uid=85136&do=profile&from=space domino 99 – pulsa dominoqq hack tool gerhana dominoqq

 264. Candy Pulica พูดว่า:

  This is a very interesting post. Hinder my locate free account generator fortnite

 265. Genny Danco พูดว่า:

  This is a jolly fascinating post. Check my position fortnite free account generator

 266. Dan Pulica พูดว่า:

  This is a very interesting post. Report register my locate fortnite free account generator

 267. Dan Shovo พูดว่า:

  This is a bleeding captivating post. Thwart my locate free account generator fortnite

 268. Pacood พูดว่า:

  Thanks a lot for sharing this with all people you really know what you’re talking approximately! Bookmarked. Please additionally consult with my site =). We can have a link alternate agreement among us!

 269. download lagu peterpan full album พูดว่า:

  Mercedes-AMG เปิดตัวพร้อมกันถึง 5 รุ่น
  ย้ำความเป็นผู้นำ
  download lagu andmesh hanya rindu download lagu budi doremi tolonghttp://sky-sauna.ru/bitrix/redirect.php?event1=&event2=&event3=&goto=https%3A%2F%2Fwescan.ru%2Fbitrix%2Fredirect.php%3Fevent1%3D%26event2%3D%26event3%3D%26goto%3Dhttp%253A%252F%252F1-profit.ru%252Fbitrix%252Fredirect.php%253Fevent1%253D%2526event2%253D%2526event3%253D%2526goto%253Dhttps%253A%252F%252Fwww.elagu.org%252Fmusics%252F tempat download lagu download lagu karna ada ko

 270. Neinstein Lawyers พูดว่า:

  What i don’t realize is actually how you’re not really much more well-liked than you may be right now. You’re so intelligent. You realize thus significantly relating to this subject, produced me personally consider it from so many varied angles. Its like women and men aren’t fascinated unless it is one thing to accomplish with Lady gaga! Your own stuffs nice. Always maintain it up!

 271. Mercedes-AMG เปิดตัวพร้อมกันถึง 5 รุ่น ย้ำความเป็นผู้นำ download lagu rohani
  kristen download lagu 123 http://bridge1.ampnetwork.net/?key=1006540158.1006540255&url=http%3A%2F%2Fbaitmania.ru%2Fbitrix%2Fredirect.php%3Fevent1%3D%26event2%3D%26event3%3D%26goto%3Dhttps%3A%2F%2Fwww.elagu.org%2Fmusics%2F download lagu bagaikan langit download lagu anak anak mp4

 272. The Golden Life พูดว่า:

  When I initially commented I appear to have clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and from now on whenever a comment is added I receive four emails with the exact same comment. Perhaps there is a way you can remove me from that service? Appreciate it.

 273. Bicicletas de montaña พูดว่า:

  I just could not leave your website before suggesting that I actually loved the standard information a person provide for your guests? Is gonna be again frequently to investigate cross-check new posts.

 274. jaipur escorts พูดว่า:

  I like this web blog very much, Its a rattling nice berth to read and get info . “Oregano is the spice of life.” by Henry J. Tillman.

 275. prix พูดว่า:

  You have touched some ցood things here. Any way keep up wrinting.

 276. How does Derma Renew work? พูดว่า:

  Pretty! This has been an extremely wonderful post. Thank you for providing this information.

 277. Casino พูดว่า:

  Hey are using WordPress for your site platform? I’m new to the blog world but I’m trying to get started and create my own. Do you require any coding expertise to make your own blog? Any help would be greatly appreciated!

 278. Johnny Ionin พูดว่า:

  This is a bleeding captivating post. Check my purlieus see my site

 279. Johnny Shovoj พูดว่า:

  This is a very captivating post. Thwart my locate Check this out

 280. senzori pescuit พูดว่า:

  Thank you for any other informative web site. Where else may I am getting that type of information written in such a
  perfect way? I’ve a challenge that I am simply now
  working on, and I’ve been on the glance out for such info.